Wat kan je verwachten van je Nanny en wat is het verschil met een "gewone oppas"? Helpt ze ook met huishoudelijke taken en wat moet je een nanny betalen?


Wat is een Nanny?

 
Een Nanny is een oppas die bij ouders thuis op de kinderen past. Dit is vaak vanaf 8:00 tot 18:00 als de ouders weg zijn naar werk. Als de kinderen naar de basischool gaan dan is er vaak alleen in de middagen een nanny nodig.
 

Taken van een Nanny

De hoofdtaak van een nanny is voor de kinderen zorgen: knutselen, in bad doen, buiten spelen, etc. De kinderen naar bed brengen kan hier ook bijhoren als de ouders laat thuiskomen. Maar ook koken voor de kinderen en soms ook de ouders hoort hierbij. Kleine huishoudelijke taken zoals de vaatwasser inruimen, een boodschapje doen en een wasje aanzetten worden vaak door de nanny gedaan. De wc schoonmaken hoort hier niet vanzelfsprekend bij maar dit kan in overleg worden afgesproken. Hier wordt dan wel een hoger uurtarief voor gerekend. 

Kosten Nanny aan huis

Een Nanny kost in Nederland en België tussen de 7,50 en 15 euro per uur. Meer lezen over de uurtarieven klik hier.
 
Moet een nanny een diploma hebben?
Nee, een nanny hoeft geen certificaat te hebben om op te mogen passen. Als ouders kinderdagopvangtoeslag willen ontvangen dan is dit wel nodig. Lees meer over kinderdagopvangtoeslag.