Gastouderbureau

Zoek je een nanny aan huis of een gastouder en wil je kinderopvangtoeslag kunnen ontvangen? Dat kan nu ook voor je oppas aan huis!

Wij zoeken jouw leuke nanny of gastouder en zorgen ervoor dat je toeslag krijgt. Lekker makkelijk en je opvang is van goede kwaliteit:)

We zijn bij het LRK ingeschreven onder nummer 338140840. Neem contact op met jasmijn@oppasmadelief.nl als je een gastouder / nanny aan huis via ons wilt aanvragen! We helpen je graag:) Mail of bel en dan leg ik uit hoe het werkt, wij maken graag vrijblijven een kleine berekening wat je per maand wijt zou zijn. Lekker duidelijk niet?!

Onze gastouders en nannies werken met ons pedagogisch beleidsplan. Onze visie is dat de oppas thuis beter is dan kinderdagopvang omdat er ruimte en tijd is om de persoonlijke aandacht te geven die nodig is voor een goede opvoeding. Ondernemerschap en persoonlijke aandacht staan als belangrijkste elementen duidelijk in ons pedagogisch beleidsplan. De ontwikkeling van het kind staat voorop, onze nannies zijn dames die het echt leuk vinden om met kinderen te werken en dat merk je.

Jouw gastouder kan de kinderen ophalen van school, koken een beetje helpen met huiswerk en de vaatwasser inruimen. Je hebt het superdruk als werkende ouder, dat weten we en daar helpen we graag bij!

Wat kost een stouder?
Het ligt aan je inkomen en hoeveel uren je werkt hoeveel toeslag je kan terugkrijgen. Ga ervanuit dat als je meer dan 10 uur opvang nodig hebt dan is een gastouder vaak goedkoper ( voor 1 of meer kinderen maakt niet uit je telt alles op!)

De gemiddelde prijs ligt volgens Boink, de belangenvereniging van ouders in de kinderdagopvang, op €7,16 per uur (2017). Het gaat hier om een indicatie, niet om een officieel landelijk gemiddelde. .

‘Ga niet blind voor de goedkoopste, maar kijk goed wat je krijgt voor je geld’, adviseert Gjalt Jellesma, voorzitter van Boink.
Zijn luiers en (biologische) voeding inbegrepen, bijvoorbeeld? En hoe ruim zijn de openingstijden? Voor sommige ouders zijn ruimere openingstijden prettig, omdat ze dan niet in de knel komen met werktijden. Voor anderen wordt de opvang daarmee onnodig duur. Je betaalt meestal namelijk de volledige dag of het volledige dagdeel, ook al breng je je kind later of haal je hem eerder op.'

Het fijne van een gastouder aan huis is dat ze flexibeler is en je alleen de uren betaalt die daadwerkelijk gewerkt worden." We krijgen vaak de vraag of een gastouder ook doorbetaald moet worden als ze ziek is. Dat is inderdaad zo, jij bent als gezin eigenlijk werkgever en daarmee dus ook verantwoordelijk voor de gastouder. Je betaalt 70% van het loon en minstens het minimumloon voor 6 weken. WIj regelen natuulijk wel een vervangende nanny zodat jij geen stress hebt. Wat kost gastouderopvang?

Een gastouder is doorgaans goedkoper dan een kinderdagverblijf, omdat je vaak per uur betaalt. Het gemiddelde uurtarief ligt bovendien lager: €5,59 tegen €7,12 per uur voor een kinderdagverblijf (prijspeiling: Boink 2016). Let op: een gastouder kan extra kosten rekenen voor bijvoorbeeld luiers, melk en uitstapjes. Kinderopvangtoeslag Net als bij een kinderdagverblijf moet je rekening houden met het maximale uurtarief van de kinderopvangtoeslag. Voor gastouderopvang is dat €5,91 per uur (2018Vraagt een gastouder meer, dan heb je voor die extra kosten geen recht op toeslag. Let op: alleen als gastouderbureaus in het LRKP staan, kom je in aanmerking voor kinderopvangtoesla. Wij staan natuurlijk netjes ingeschreven:) . Ons advies Handig: in tegenstelling tot bij een kinderdagverblijf, kun je bij een gastouder meestal ook voor een uur of dagdeel afspreken.