Nanny Blog - December

  

Foto

Nanny Rianne

Voordat ik begon met het werken als nanny heb ik mijn spw4 afgerond en heb ik gewerkt op kinderdagverblijven en bso’s.  Sinds 2015 ben ik werkzaam als nanny bij 2 verschillende gezinnen. Elke dag is anders en dat maakt het werken als nanny echt onwijs leuk. Ik werk ook op verschillende evenementen voor kinderen en volwassenen. Tussendoor probeer ik tijd te vinden voor sporten en vriendinnen, dit vind ik namelijk heel belangrijk naast mijn werk.
Sinds november ga ik bloggen voor Oppas Madelief, weer een nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb en anderen te laten zien hoe ik het nanny leven ervaar.

Wat gaan we vandaag doen?

Dit is altijd een grote vraag als mijn wekker gaat

 

7:00 Mijn wekker gaat af, ik open meteen de gordijnen om te zien wat voor weer het is.

Dan spookt er al door mijn hoofd:  “Wat zal ik vandaag met de kinderen gaan doen?!”

8:00 Ting dong. Achter de voordeur hoor ik al allemaal stemmen. Wat een drukte! Hoe kan het toch dat kinderen meteen als ze wakker zijn energie hebben voor 10? Er kruipt een glimlach op mijn gezicht. Hoe fijn is het om op je werk te komen, en dat er dan drie kinderen rennend op je af komen om je te begroeten? Mijn dag is nu echt begonnen!

Iedere dag heeft iets bijzonders

Of het nu met bakken uit de lucht komt, of zonnig is met 25 graden, de kinderen zorgen altijd voor gezelligheid. Toen ik voor het eerst dit werk deed wist ik niet wat mij overkwam. Waar moest ik alle ideeën en energie vandaan halen en hoe deden ouders dit met 3 of 4 kinderen en soms nog wel meer?! Ik stond letterlijk met mijn handen in mijn haar. Nu ik dit werk al ruim 3 jaar doe merk ik hoeveel liefde je ervoor terug krjjgt. Een man kan je deze liefde af en toe niet eens geven… (oké, dat was een klein geintje). Maar wat ik duidelijk wil maken is dat iedere dag weer een feestje is. Niet ieder moment, ook ik als nanny kan kinderen af en toe achter het behang plakken. Bijvoorbeeld als er 10 soorten verf op de muur zitten in plaats van op het papier (dat is echt gebeurt..) maar toch ga ik iedere dag weer met een glimlach de deur uit. Want ook ik leer van kinderen en de dagen dat ik met ze ben geniet ik van ieder moment. En dát maakt het werken als nanny zo bijzonder.

 

Sta soms even stil en geniet van de kleine dingen om je heen.

nanny rianne in de zonNanny Rianne