Nanny werk gezocht

Wil je gaan werken als gastouder aan huis of als gastnanny? 

Lees hieronder waar je aan moet voldoen en welke eisen er gesteld worden aan gastouders bij Oppas Madelief

Werken als gastouder aan huis of nanny?

Als je opvang aanbiedt bij ouders aan huis, dan word jeeen nanny genoemd.  Dat is dus anders dan een oppas. Dankzij jouw goede werk loopt het dagelijkse level van je gezin waar je werkt gewoon door en is er ook tijdens opvangdagen ruimte voor sociale activiteiten zoals afspreken, sporten of kinderfeestjes. Veel kinderen vinden het heel leuk om na school af te spreken met vriendjes en vriendinnetjes of gaan naar sport of muziekles. Jij zorgt voor vervoer en brengt rust in huis! Het is erg belangrijk werk als gastouder of gastnanny aan huis. Je mag tot 3 dagen in de week werken zonder echt contract. Daarna moeten je dit wel echt goed gaan regelen.

 Hieronder een overzicht van veelgestelde vragen van nannies en gastnannies

 

 

Mag ik zomaar als gastnanny of gastouder aan huis gaan werken?

Nee dat mag niet, je moet voldoen aan een aantal eisoen en voorwaarden voordat je als gastouder aan huis oftwel gastnanny kan gaan werken.

> Je diploma moet staan op de lijst van de overheid, niet alle opleidingen zijn geschikt om als gastnanny of gastouder aan de slag te gaan. Voorbeelden zijn:  Verpleegster, spw Sph pabo, onderwijsassistent.! Vreemd genoeg universitaire studies niet, omdat deze niet praktijk gericht zijn volgens de overheid.

Deze lijst  is hier te vinden : https://duo.nl/particulier/system/error/404.jsp?originalurl=/images/lijst-kwalificerende-opleidingen-gastouder-a.pdf 

Heb je geen juiste opleiding? Mocht je willen dan kan je bij het ROC Rivor een diploma route doorlopen om het diploma Helpende Zorg en Welzijn te krijgen. Je hoeft geen stage te doen en het kost ongeveer 870 euro. Je bent er 6 maanden mee bezig ongeveer. 

Hier staat meer informatie: https://samenopvoeden.nl/mod/page/view.php?id=150%2522%2520target=%2522_blank

 

> VOG een Verklaring omtrent gedrag! Deze kunnen wij voor 33 euro voor je aanvragen. Vaak betalen de ouders dit ook helemaal of voor 50%.

>Inschrijving in het Personen Register. Voor de inschrijving in het PRK heb je een DigiD nodig en een VOG die niet ouder is dan 2 maanden. De personen die in het PRK zijn opgenomen, worden op basis van hun VOG continue gescreend.Dit kost 12 euro.

> EHBO diploma Kosten 94.95 door onze partnership met Livis.

De volgende certificaten voldoen:

  • Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen van het Nederlandse Rode Kruis,
  • Eerste Hulp aan kinderen van het Oranje Kruis;
  • Spoedeisende Hulpverlening bij Slachtoffers (SEHSO) van Nedcert;
  • Acute Zorg bij kinderen van NIKTA;
  • Acute Zorgverlener Module Kind en Omgeving van NIKTA;
  • Eerstehulpverlener van NIKTA;
  • Basis Eerstehulpverlener-LPEV met de aantekening Eerste hulp aan Kinderen van Stichting LPEV;
  • Spoedeisende Hulpverlening bij Kinderen (SEHBK) van NedCert, en
  • Eerste Hulp bij werken met kinderen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening.

Als gastouder van Oppas Madelief volg je bij Livis de cursus "Eerste Hulp aan kinderen". De theorie kun je gemakkelijk thuis in eigen tempo via internet volgen.

Tijdens de praktijksessie leer je de theorie toe te passen onder begeleiding van een ervaren instructeur.

Zo leer je omgaan met gevaarlijke situaties die zich mogelijk kunnen voor doen. De praktijkbijeenkomst vindt altijd plaats op een locatie bij jou in de buurt. Geslaagde gastouders ontvangen digitaal het wettelijk erkende Rode Kruis certificaat.

 

 

 

 

 

 

 

 Jasmijn en Lyla Kok oprichters Oppas Madelief