Gastouder aan huis of nanny?

Gastouder aan huis of nanny?

Wil je toeslag ontvangen voor je oppas en zoek je voor veel uren opvang?
Vanaf 16 uur per week adviseren we een gastnanny ( 8 uur per kind bij 2 kinderen) . Met een gastnanny (gastouder bij jou thuis!) kan je kinderopvangtoeslag krijgen. Houd rekening met iets meer werk dan bij een nanny, administartie en huischeck en soms leges.
 

Zoek je een nanny aan huis en wil je kinderopvangtoeslag kunnen ontvangen? Dat kan mits je een totaal van 16 uur in de week opvang zoekt. ( dus bij 2 kindjes 8 uur per week) 

Dat kan nu ook voor je oppas of nanny aan huis! Wij zoeken jouw leuke nanny of gastouder en zorgen ervoor dat je hiervoor ook toeslag krijgt. Fijn om rust in je huis te hebben voor jou en je kindje(s). 

Mail ons gerust voor advies en meer informatie! info@oppasmadelief.nl

Wat is het verschil tussen een gastouder, een oppas, een nanny en een gastnanny?
Een gastnanny is hetzelfde als een nanny: Iemand die thuis bij jou op de kinderen past. Het grootste verschil tussen een nanny en een gastnanny is dat je voor een gastnanny kinderopvangtoeslag kan krijgen. Eigenlijk is een gastnanny een gastouder die bij jou thuis werkt en ook geregistreerd staat bij de overheid. Je huis moet worden gecheckt door de ggd omdat het officeel een "opvanglocatie is" Omdat het nog best wat werk is om een nanny te laten registreren voor de kinderopvangtoeslag is het bij Oppas Madelief alleen mogelijk om een gastnanny te hebben als je 16 uur per week of meer opvang zoekt. Dit kan bijvoorbeeld bij 2 kindjes bij 8 uur per dag op 1 dag ( je kijkt echt naar het totaal aantal uur per week voor alle kinderen ). Of voor 1 kindje bijvoorbeeld 2 dagen van 8 uur per dag. Zoek je voor minder uren opvang maar wel een oppas aan huis? Dan is een Nanny aan huis misschien precies wat je zoekt. Klik hier voor meer informatie over een nanny / oppas aan huis 

We zijn bij het LRK ingeschreven onder nummer 338140840. 

Neem contact op met je city captain als je een gastouder / nanny aan huis via ons wilt aanvragen! We helpen je graag:) Mail of bel en dan leggen we uit hoe het werkt, het kan best ingewikkeld overkomen maar dat is het niet! Wij maken graag vrijblijvend een kleine berekening wat je per maand wijt zou zijn. Lekker duidelijk toch?! 

Pedagogisch beleidsplan Onze gastouders en nannies werken met ons pedagogisch beleidsplan. Onze visie is dat de oppas thuis beter is dan kinderdagopvang omdat er ruimte en tijd is om de persoonlijke aandacht te geven die nodig is voor een goede opvoeding. Ondernemerschap en persoonlijke aandacht staan als belangrijkste elementen duidelijk in ons pedagogisch beleidsplan. ( We kregen een groot compliment van de GGD over ons pedagogisch beleidsplan!) De ontwikkeling van het kind staat voorop, onze nannies zijn dames die het echt leuk vinden om met kinderen te werken en dat merk je. 

Wat doet een gastnanny? Jouw gastouder/gastnanny kan de kinderen ophalen van school, koken een beetje helpen met huiswerk en de vaatwasser inruimen. Je hebt het superdruk als werkende ouder, dat weten we en daar helpen we graag bij! 

Wat kost een gastouder eigenlijk?
Het ligt aan je inkomen en hoeveel uren je werkt hoeveel toeslag je kan terugkrijgen. Ga ervanuit dat als je meer dan 16 uur opvang nodig hebt dan is een gastouder vaak goedkoper ( voor 1 of meer kinderen maakt niet uit je telt alles op!) 

Wat als de gastouder ziek wordt? We krijgen vaak de vraag of een gastouder/ gastnanny ook doorbetaald moet worden als ze ziek is. Dat is inderdaad zo, jij bent als gezin eigenlijk werkgever en daarmee dus ook verantwoordelijk voor de gastouder. Je betaalt 70% van het loon en minstens het minimumloon voor 6 weken. Wij regelen natuurlijk wel een vervangende nanny zodat jij geen stress hebt. 

Wat kost gastouderopvang?
Het verschilt per gastnanny wat ze vragen als uurprijs, dit ligt vaak tussen de 13 en 15 euro. Daarom is het vaak goedkoper als je meerdere kindjes hebt omdat je het uurtarief dan kan delen. De kinderdagopvang is gemiddeld €7,12 per uur per kind (prijspeiling: Boink 2016).

Kinderopvangtoeslag 
Net als bij een kinderdagverblijf moet je rekening houden met het maximale uurtarief van de kinderopvangtoeslag. Voor gastouderopvang is dat €5,91 per uur per kind. Vraagt een gastouder meer, dan heb je voor die extra kosten geen recht op toeslag.

Stappenplan gastnanny
Ik zal even kort uitleggen welke stappen je doorloopt om een gastnanny te laten starten! Dit duurt vanaf het moment dat we iemand hebben gevonden maximaal 10 weken.

Stap 1. Wij sturen een profiel door en jullie maken eens kennis als de oppas je leuk lijkt.
Stap 2. Is er na de kennismaking een match? Dan gaan we alles in orde maken! 
Stap 3. Geen EHBO? Dan doet de oppas een EHBO cursus bij onze partner Livis ( 94,95 euro) 
Stap 4. Wij vragen online een VOG aan, geen gedoe gewoon online ( 33 euro ) 
Stap 5. Wij komen langs om met gastnanny en vraagouders het huis te checken ( De RIE ) en maken een actieplan voor eventuele aanpassingen. ( 55 euro) 
Stap 6. Met EHBO, VOG en RIE en het ID bewijs van de gastnanny kunnen wij de gemeente vragen de gastnanny in te schrijven in het LRKP register.
Stap 7. De gastnanny schrijft zich in bij het personenregister ( 12 euro) 
Stap 8. De GGD maakt een afspraak met de gastnanny om op bezoek te komen voor de echte check door de GGD van het huis.
Stap 9. De GGD vraagt nog eventuele aanpassingen en maakt een rapport met advies voor de gemeente en de gemeente kan dan de registratie doen.

 
Samenvatting
Totaal duurt het 10 weken maximaal van match met de gastnanny totdat je kinderopvangtoeslag kan aanvragen, de nanny kan wel al eerder beginnen met werken natuurlijk. De totale kosten zijn 100 euro voor de registratie waar je geen toeslag over kan krijgen.( Dit betaalt de vraagouder en is voor de RIE, vog en inschrijving personenregister) 
Let op: alleen als gastouderbureaus in het LRKP staan, kom je in aanmerking voor kinderopvangtoesla. Wij staan natuurlijk netjes ingeschreven:) . Ons advies Handig: in tegenstelling tot bij een kinderdagverblijf, kun je bij een gastouder meestal ook voor een uur of dagdeel afspreken. Wil je vrijblijvend weten of een gastnanny wat voor je is en wat het zou kosten? Mail dan even naar info@oppasmadelief met de dagen en tijden per kind en de plek waar je woont. Ons inspectierapport van 2018 is te vinden via deze link: https://www.landelijkregisterkinderopvang.nl/pp/inzien/Oko/Gob/GegevensOKO.jsf?selectedResultId=161548 Onze gastouder rapporten staan hier: https://www.landelijkregisterkinderopvang.nl/pp/inzien/Oko/Gob/Bemiddelingsrelaties.jsf?selectedResultId=161548&activeRelatie=true¤tPage=0
 
 


Jasmijn